Πέμπτη, 17 Μαΐου 2018

1ος ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΜΑΘΗΤΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΣΥΓΓΡΑΦΗΣ ΜΟΝΟΠΡΑΚΤΟΥ ΘΕΑΤΡΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣ ΓΥΜΝΑΣΙΩΝ ΚΑΙ ΛΥΚΕΙΩΝ


Το 5ο Πειραματικό Λύκειο Ρεθύμνου Παν/μίου Κρήτης διά του Ομίλου του Θεατρικής και Μουσικής Παιδείας και ο Τομέας Θεατρολογίας του Τμήματος Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Παν/μίου Κρήτης προκηρύσσουν τον
1ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Συγγραφής Μονόπρακτου Θεατρικού Έργου
για μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων
(ημερήσιων Γενικών, Εκκλησιαστικών, Καλλιτεχνικών και Μουσικών)


ΟΡΟΙ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ:
·     Στον Διαγωνισμό μπορούν να συμμετέχουν μαθητές Γυμνασίων και Ημερήσιων Λυκείων (ημερήσιων Γενικών, Εκκλησιαστικών, Καλλιτεχνικών και Μουσικών) της Ελλάδας.
·     Τα έργα συμμετοχής μπορούν να είναι ατομικά ή και ομαδικά.
·     Κάθε μαθητής/ ομάδα μπορεί να συμμετάσχει με ένα μόνο έργο, το οποίο θα πρέπει να είναι πρωτότυπο και να μην έχει δημοσιευτεί.
·     Η θεματολογία είναι ελεύθερη.
·     Ως γλώσσα του Διαγωνισμού ορίζεται η ελληνική.
·     Τα κείμενα θα πρέπει να είναι σε μορφή Word, γραμματοσειρά Times New Roman, το μέγεθος της γραμματοσειράς 12 και το διάστιχο 1,5 γραμμή.
·     Το κάθε έργο θα πρέπει να σταλεί ταχυδρομικά στην διεύθυνση:
Μανιουδάκη Μαρία
Ταχυδρομική Θυρίδα 614, Ρέθυμνο, Τ.Κ. 74100
ΜΟΝΟ με την ένδειξη «Για τον Διαγωνισμό Θεατρικού Έργου», ΧΩΡΙΣ αναγραφή των στοιχείων του αποστολέα στο φάκελο.
·     Ο φάκελος που θα σταλεί θα πρέπει να περιέχει:
1)       Πέντε (5) αντίγραφα του θεατρικού έργου, φωτοτυπημένα, ανώνυμα, με μόνη ένδειξη, σε καθένα από αυτά, «Γυμνάσιο» ή «Λύκειο», ανάλογα με το σχολείο φοίτησης του διαγωνιζόμενου.
2)       Μία σύντομη περίληψη του έργου (80- 110 λέξεις), επίσης ανώνυμα.
3)       Ένα CD-ROM ή USB-Flash, που θα περιέχει το κείμενο και την περίληψη σε ηλεκτρονική μορφή (ανώνυμα).
4)       Έναν μικρότερο σφραγισμένο φάκελο, εντός του οποίου θα είναι καταγεγραμμένα τα στοιχεία του διαγωνιζόμενου: Ονοματεπώνυμο, σχολείο φοίτησης, τάξη, διεύθυνση κατοικίας, ηλεκτρονική διεύθυνση, τηλέφωνο επικοινωνίας.
·     Για την κάθε μία από τις δύο γενικές κατηγορίες του διαγωνισμού (Γυμνάσιο – Λύκειο) θα απονεμηθούν 3 πρώτα βραβεία, ενώ όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν Πιστοποιητικό συμμετοχής στον διαγωνισμό.
·     Τα έργα θα κρίνουν δύο επιτροπές (μία για τα έργα των μαθητών του Γυμνασίου και μία για τα έργα των μαθητών του Λυκείου), μέλη των οποίων αναγράφονται παρακάτω.
·     Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων θα γίνει μέσα στον Οκτώβριο του 2018 και η τελετή απονομής των βραβείων θα γίνει στο Ρέθυμνο το αμέσως επόμενο διάστημα, σε ώρα και μέρα που θα ανακοινωθεί έγκαιρα.
·     Στην τελετή της απονομής τα έργα που θα διακριθούν θα παρουσιαστούν με τη μορφή θεατρικού αναλογίου.
· Τα έργα που θα διακριθούν, καθώς και οι περιλήψεις συμμετοχών που ξεχώρισαν, θα εκδοθούν ηλεκτρονικά, ή, σε περίπτωση που εξευρεθούν έκτακτοι πόροι, σε βιβλίο.
·     Με την συμμετοχή στον διαγωνισμό, οι συμμετέχοντες παραχωρούν για δύο (2) έτη τα πνευματικά δικαιώματα των έργων τους, όσον αφορά την έκδοση, χωρίς καμία περαιτέρω αξίωση. Διατηρούν ωστόσο τα πνευματικά τους δικαιώματα όσον αφορά την παροχή άδειας για διεξαγωγή θεατρικής παράστασης σε οποιοδήποτε σχήμα, ερασιτεχνικό ή επαγγελματικό, επιθυμούν.
·     Καταληκτική ημερομηνία αποστολής των συμμετοχών ορίζεται η Παρασκευή, 29 Ιουνίου 2018 (σφραγίδα ταχυδρομείου).
·     Η συμμετοχή στον διαγωνισμό σημαίνει και πλήρη αποδοχή των όρων του.
·     Για διευκρινίσεις ή περαιτέρω πληροφορίες για τον διαγωνισμό, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να γράφουν στην ηλεκτρονική διεύθυνση:


 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.