Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2016

Πολυτεχνείο 1973: Τα θύματα της Χούντας


Το βίντεο αυτό δημιουργήθηκε το 2012 για τη σχολική γιορτή του Πολυτεχνείου στο Βαλλιάνειο Λύκειο Κεραμειών Κεφαλονιάς. Η τεκμηρίωσή του προέρχεται από τη σχετική έρευνα που διεξάγει το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών, τα μέχρι στιγμής πορίσματα της οποίας έχουν δημοσιευθεί στο: Λεωνίδας Καλλιβρετάκης, “Πολυτεχνείο ’73: Το ζήτημα των θυμάτων: Νεκροί και τραυματίες, στη συλλογική έκδοση "Πολυτεχνείο ’73: ρεπορτάζ με την Ιστορία, τόμ. 2, Αθήνα: Eκδόσεις Φιλιππότη, 2004, σσ. 38-55. Μπορείτε να διαβάσετε και να κατεβάσετε ολόκληρη την έρευνα στο http://helios-eie.ekt.gr/EIE/handle/1....

Στοιχεία έχουν ληφθεί επίσης από την έκδοση "Δεσμώτες της Χούντας" - 7840 ονόματα - όλοι οι πολιτικοί κρατούμενοι και εξόριστοι - Δίκες, φυλακές και πανεπιστήμια "πίσω από τα σίδερα", έκδοση "Ελευθεροτυπία / Ε Ιστορικά", Αθήνα, χ.χ.

Η μουσική που ακούγεται είναι το τραγούδι του Μάνου Λοΐζου "Η μέρα εκείνη δε θ' αργήσει", σε remix από τον Κωσταντίνο Β, και ερμηνεία από τη Δήμητρα Γαλάνη και τον συνθέτη, και περιλήφθηκε στο δίσκο της Δήμητρας Γαλάνη "Μετά".

Η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη από το έτος 2002.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.