Τετάρτη 21 Απριλίου 2021

7η Ενότητα: Βιώνοντας προβλήματα της καθημερινής ζωής (Νεοελληνική Γλώσσα Β' Γυμνασίου)

 

Edv. Munch, Κραυγή (αρχικός τίτλος: Ο λυγμός της φύσης), α' εκδοχή  1893. Εθνική Πινακοθήκη Νορβηγίας. Όσλο
  • Διαβάστε περισσότερα για τον Ρουμάνο θεατρικό συγγραφέα Ευγένιο Ιονέσκο, έναν από τους επιφανέστερους εκποροσώπους του θεάτρου του παραλόγου  και παρακολουθήστε την παράσταση του Ρινόκερου από την Κεντρική Σκηνή του Εθνικού θεάτρου.
Υπόθεση του Ρινόκερου: Οι κάτοικοι μιας μικρής πόλεως προσβάλλονται, ο ένας μετά τον άλλον, από μια παράξενη ασθένεια, την ρινοκερίτιδα. Αυτή η αρρώστια, άγνωστη μέχρι εκείνη τη στιγμή, είναι απ΄ότι φαίνεται αθεράπευτη, χωρίς όμως να είναι και θανατηφόρος. Πονοκέφαλοι, φλεγμονές του λαιμού, βραχνάδα και αλλοίωση της φωνής, κρίσεις μανίας καθώς και άλλες εκδηλώσεις αποτελούν τα προειδοποιητικά μηνύματα της νόσου, που συνοδεύονται από απότομες αλλαγές απόψεων και νοοτροπίας. Τελικά, τα πρόσωπα που έχουν μολυνθεί γίνονται αγνώριστα, τόσο φυσικά όσο και ψυχικά, σε τέτοιο βαθμό ώστε θα μπορούσαμε να μιλήσουμε για πραγματική μεταμόρφωση... 




Ενημερωθείτε από διάφορες πηγές για την οδική ασφάλεια.

 Για τη ρύπανση των θαλασσών επισκεφθείτε τους παρακάτω ιστότοπους οργανώσεων που δραστηριοποιούνται στην προστασία των θαλάσσιων οικοσυστημάτων: Ελληνική Ένωση Προστασίας Θαλάσσιου Περιβάλλοντος , Αρχιπέλαγος: Ινστιτούτο θαλάσσιας Προστασίας .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.