Τρίτη 5 Μαρτίου 2024

Εκπαιδευτική Επίσκεψη μαθητών/τριών του 1ου Γυμνασίου Τυρνάβου (Αχιλλέας Τζάρτζανος) στη Βιβλιοθήκη Λάρισας και στο Διαχρονικό Μουσείο

 Τη Δημόσια Κεντρική  Βιβλιοθήκη  «Κωνσταντίνος Κούμας»  Λάρισας και το Διαχρονικό Μουσείο  είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν την Παρασκευή 1 Μαρτίου, μαθήτριες και μαθητές που συμμετέχουν στο πολιτιστικό πρόγραμμα του 1ου Γυμνασίου Τυρνάβου «Άλκη Ζέη -Ζωρζ Σαρή: Ε.Π. [Ενωμένες Πάντα]. Οι μαθητές/τριες ξεναγήθηκαν στους χώρους της Βιβλιοθήκης από την κα Μπαντή Δέσποινα, η οποία και  ενημέρωσε την ομάδα μας για τις θεματικές κατηγορίες, τον τρόπο ταξινόμησης αλλά και τη διαδικασία δανεισμού και χρήσης των βιβλίων. Στη συνέχεια η κα Κοντοβά Βάγια μάς υποδέχτηκε στο τμήμα της Παιδικής Βιβλιοθήκης, όπου μέσα από πλούσιο φωτογραφικό υλικό  παρουσίασε τη ζωή και το έργο της πολυαγαπημένης  συγγραφέα μικρών και μεγάλων, Άλκης Ζέη.


Δεύτερος σταθμός της εκπαιδευτικής επίσκεψής μας στη Λάρισα ήταν το Διαχρονικό Μουσείο, στο οποίο φιλοξενείται - στον απόηχο του Λογοτεχνικού Έτους Άλκη Ζέη (2023)-  ομαδική εικαστική έκθεση με τίτλο «Ένα παραμύθι για την Άλκη». Με αφορμή τίτλους βιβλίων της συγγραφέα που μετατρέπονται από τους καλλιτέχνες σε εικαστικές ερμηνείες, και με την καθοδήγηση της κας Μπισμπιγιάννη Μαρίας, οι μαθητές/τριες καταδύθηκαν στο ιστορικό και ψυχογραφικό σύμπαν της Άλκης Ζέη, αποτυπώνοντας με αυτόν τον τρόπο την ιδιαίτερη λογοτεχνική της διαδρομή.

Την επίσκεψη οργάνωσαν, στο πλαίσιο του πολιτιστικού προγράμματος, οι φιλόλογοι Χιωτέρη Κατερίνα, Ταμπαθάνη Θέλμα και Πλασταρά Σοφία. Ιδιαίτερες ευχαριστίες οφείλουμε στις κ. Μπαντή Δέσποινα, Κοντοβά Βάγια και Μπισμπιγιάννη Μαρία για την άψογη συνεργασία μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.