Τετάρτη, 1 Απριλίου 2015

"ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ" (ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ)         Γενικό Θέμα: «Ανάπτυξη και ποιότητα ζωής».


.  ΓΥΜΝΑΣΙΟ
Έκθεση :  «Η  Ευρωπαϊκή Ένωση ονόμασε το 2015 ως Ευρωπαϊκό Έτος Ανάπτυξης. Σε μια ομιλία σας προς τους συμμαθητές σας να αναλύσετε πως μπορεί να επηρεάσει η Ανάπτυξη τη ζωή, την αξιοπρέπειά σας και το μέλλον σας».  (300-400 λέξεις).


Καλλιτεχνική Εργασία (κοινή για Γυμνάσιο και Λύκειο)
Να αποτυπώσετε καλλιτεχνικά το «σύνθημα» της Ευρωπαϊκής Ένωσης για  Ανάπτυξη και Ποιότητα  ζωής.

ΟΡΟΙ  ΤΟΥ  ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ
  1. Οι διαγωνιζόμενοι μαθητές  πρέπει  να  επιλέξουν  ένα από τα θέματα, είτε το γραπτό, είτε την καλλιτεχνική εργασία της σχολικής βαθμίδας στην οποία ανήκουν.
  2. Σε κάθε εργασία   πρέπει  να αναγράφεται με κεφαλαία γράμματα:
Α) το όνομα και το επώνυμο του μαθητή      
                     Β) το όνομα του πατέρα και της μητέρας (και το πατρικό της επώνυμο)
                     Γ) χρονολογία γέννησης του μαθητή  και τάξη, στην οποία φοιτά
                     Δ) διεύθυνση Σχολείου, τηλέφωνο, φαξ και ηλεκτρονική διεύθυνση.
                     Ε) διεύθυνση κατοικίας, τηλέφωνο και φαξ
                     ΣΤ) Πιστοποιήσεις  γνώσης ξένων γλωσσών
         
         Τα ανωτέρω στοιχεία είναι υποχρεωτικά.Σε περίπτωση ελλιπών στοιχείων η εργασία δεν θα αξιολογηθεί.
  1. Τα  παραπάνω στοιχεία αναγράφονται στο επάνω αριστερό μέρος της πρώτης σελίδας των γραπτών εργασιών ή στο πίσω μέρος των  καλλιτεχνικών εργασιών. Ο τίτλος  των καλλιτεχνικών εργασιών αναγράφεται στο  μπροστινό μέρος.
  2. Οι γραπτές εργασίες πρέπει να είναι χειρόγραφες, σε κόλλες Α4 συρραμμένες.
  3. Οι καλλιτεχνικές εργασίες πρέπει να είναι πίνακες σε χοντρό χαρτί σχεδίου
  4. Η συμμετοχή είναι προαιρετική  και οι εργασίες  μπορούν να πραγματοποιούνται στο  σχολείο ή στο σπίτι.
  5. Οι διαγωνιζόμενοι μπορούν να  αντλήσουν πληροφορίες από διάφορες πηγές, τις οποίες οφείλουν να αναφέρουν στη βιβλιογραφία.


ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ  ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ  ΤΟΥ  ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ

1.     Οι Διευθυντές  των σχολείων συγκεντρώνουν και αποστέλλουν τις εργασίες των μαθητών τους στη διεύθυνση της Ευρωπαϊκής Ένωσης Εκπαιδευτικών (Ζαλόγγου 10Α,  Τ.Κ. 10678 ΑΘΗΝΑ – υπόψη  κ. ΧΡ. ΚΟΛΛΟΚΑ,  ή    Στρ. Καραϊσκάκη 10, Τ. Κ. 12461 ΧΑΪΔΑΡΙ  - υπόψη  κ. Παν. ΚΑΡΑΔΗΜΑ).
2.     Σε  κάθε έργο σημειώνεται ότι πρόκειται όντως για  έργο του μαθητή, ο οποίος το υποβάλλει, με σφραγίδα του σχολείου και υπογραφή.
3.     Οι εργασίες πρέπει να αποσταλούν μέχρι   15 Μαΐου 2015.


ΒΡΑΒΕΥΣΗ
·       Βραβεία και αναμνηστικά θα απονεμηθούν από την Ελληνική Εθνική Επιτροπή της Ευρωπαϊκής Ημέρας Σχολείων, σε 100 περίπου μαθητές που θα  διακριθούν, σε ειδική τελετή, η οποία θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, σε συνεργασία με το Υπουργείο  Παιδείας.
·       Οι  διακριθέντες  θα κληθούν να παρευρεθούν, εφόσον αυτό τους είναι δυνατό, στην τελετή απονομής στην Αθήνα. Τα έξοδα μετακίνησης-διαμονής θα βαρύνουν τους ίδιους.
·       Περίπου 10  μαθητές Λυκείου-ΤΕΕ από τους  βραβευμένους, θα έχουν τη δυνατότητα να  φιλοξενηθούν σε χώρες του Συμβουλίου της Ευρώπης, προκειμένου να συμμετάσχουν σε συναντήσεις νέων, που έχουν αντίστοιχα βραβευθεί στη χώρα τους.  Η επιλογή τους θα γίνει κατά αξιολογική σειρά και με πιστοποιημένη γνώση  της Αγγλικής , Γαλλικής  ή Γερμανικής γλώσσας.
·       Η φιλοξενία στις ευρωπαϊκές πόλεις θα είναι δωρεάν, οι γονείς επιβαρύνονται μόνο με τα έξοδα των αεροπορικών εισιτηρίων.
·       Τα αποτελέσματα του Διαγωνισμού θα ανακοινωθούν  μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στα σχολεία, που συμμετείχαν στο διαγωνισμό, μέχρι τις αρχές Οκτωβρίου 2015.
·       Όσοι εκπαιδευτικοί ενδιαφέρονται για περισσότερες πληροφορίες, μπορούν να επικοινωνούν στα τηλέφωνα της Ευρωπαϊκής Ένωσης Εκπαιδευτικών :  210 38 13 229  και  211 720 8363.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.