Τετάρτη 30 Αυγούστου 2023

Κωνσταντίνος Κοτσίφκας, "Νύχτα στο Πανδοχείο του τρόμου", Εκδόσεις Διάνοια, 2022.

Η έκδοση ενός βιβλίου αποτελεί πάντα ένα ξεχωριστό γεγονός για τον συγγραφέα, μια που βλέπει το πόνημά του να παίρνει σάρκα και οστά, αλλά πολλές φορές έχει την ιδιαίτερη σημασία του και για μια μερίδα αναγνωστών του. Σε αυτήν την περίπτωση εντάσσεται και το πρώτο βιβλίο του Κωνσταντίνου Κοτσίφκα, με τον τίτλο "Νύχτα στο Πανδοχείο του τρόμου", που κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Διάνοια το 2022. Μαθητής μου και στα τρία χρόνια του Γυμνασίου, στο 1ο Γυμνάσιο Κοζάνης (Βαλταδώρειο), φοιτητής σήμερα στην Αρχιτεκτονική του Βόλου, ο Κωνσταντίνος Κοτσίφκας αποκαλύπτει μια ενδιαφέρουσα πτυχή της προσωπικότητάς του: αυτή του συγγραφικού ταλέντου, που με τόλμη αποτυπώνει στο χαρτί μια ιστορία αγωνίας και τρόμου.

Διαβάζουμε στο οπισθόφυλλο του βιβλίου: "Όλα αλλάζουν στη ζωή της 24χρονης Ρέινι, όταν δέχεται μια σημαντική επαγγελματική πρόταση από έναν μυστηριώδη άντρα. Η ίδια ενθουσιάζεται και είναι πρόθυμη να ταξιδέψει μέχρι το Μπρούκλιν, για να τον συναντήσει. Ωστόσο, αυτό το ταξίδι δεν θα αργήσει να πάρει άσχημη τροπή. "[...]
Ο Κοζανίτης συγγραφέας, φανερά επηρεασμένος από τους κινηματογραφικούς κώδικες των ταινιών τρόμου, φέρνει στο επίκεντρο της ιστορίας του μια νεαρή Αμερικανίδα, που γεμάτη αισιοδοξία ρίχνεται στην αναζήτηση ενός καλύτερου μέλλοντος. Με την πρωτοπρόσωπη αφήγηση που υιοθετεί ο Κοτσίφκας, παρακολουθούμε την περιπλοκότητα της  οικογενειακής ζωής της ηρωίδας του,  που θα την οδηγήσει να αποδεχτεί μια αμφιλεγόμενη επαγγελματική πρόταση.  Το "αμερικανικό όνειρο", που συγκαλύπτεται αλλά και αποκαλύπτεται κάθε στιγμή μέσα από τη χαρακτηριστική αφέλεια της Ρέινι, θα εξελιχθεί, όπως είναι φυσικό, σε εφιάλτη. Η ... συνέχεια στο μυθιστόρημα!
Με το πρώτο του μυθιστόρημα ο νεαρός συγγραφέας δίνει και το στίγμα του για το λογοτεχνικό είδος που αγαπά. Το μυθιστόρημα αγωνίας και τρόμου είναι μια δύσκολη κατηγορία για το ελληνικό αναγνωστικό κοινό, που τα τελευταία χρόνια έχει εθιστεί στη λεγόμενη "γυναικεία λογοτεχνία". Ο δρόμος για τα ράφια των βιβλιοπωλείων έχει γίνει πολύ δύσκολος, καθώς κατακλύζεται από εκδόσεις που στοχεύουν σε συγκεκριμένη κατηγορία, έτσι ώστε να εξασφαλιστούν οι περιπόθητες πωλήσεις. Κάτω από αυτό το πρίσμα, θα πρέπει να συγχαρούμε τον  Κοτσίφκα, που κόντρα στο ρεύμα, καταθέτει τη δική του ερμηνεία του κόσμου. Με χαρά θα διαβάσουμε και το επόμενο μυθιστόρημά του, που -όπως πληροφορούμαι- ετοιμάζεται! Και μια τελευταία παρατήρηση! Κάλλιστα, μια ιστορία τρόμου θα μπορούσε να εκτυλίσσεται κάτω από το άπλετο ελληνικό φως και σε μια περιοχή, όπως η Δυτική Μακεδονία! Είναι καιρός η περιοχή να αποκτήσει τον δικό της συγγραφέα τρόμου!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.